Ailleron, lider w dziedzinie innowacyjnych rozwiązań technologicznych w branży finansowej, z radością ogłasza otwarcie swojego kolejnego biura, tym razem w Wiedniu. Uroczyste otwarcie odbędzie się 25 stycznia 2024 r. Decyzja o rozszerzeniu działalności na austriacki rynek wynika z rosnącej liczby klientów, zainteresowanych rozwojem oprogramowania finansowego i przyspieszeniem cyfrowym na dynamicznym rynku finansowym i leasingowym.

Dlaczego Austria?

Nowe biuro umożliwi Ailleron jeszcze skuteczniejsze działanie na rynkach regionu DACH (Niemcy, Austria, Szwajcaria). Już w 2023 Ailleron nawiązał współpracę z 2 związkami leasingowymi, których misją jest rozwój technologiczny i budowanie wartościowych partnerstw biznesowych w tej części Europy. Współpraca ze Związkiem Niemieckich Firm Leasingowych (BDL) i Austriackim Stowarzyszeniem Firm Leasingowych (VÖL) , umacnia pozycję całej firmy i motywuje do dalszych intensywnych działań.

Partnerstwa biznesowe nawiązane w tym regionie umacniają szeroką ofertę Ailleron - innowacyjnych usług i rozwiązań technologicznych w dziedzinie oprogramowania finansowego. Dzięki nim Ailleron odpowiada na potrzeby swoich klientów jeszcze szybciej i lepiej, zapewniając jednocześnie sprawdzony pakiet rozwiązań i gotowych do użycia komponentów. Lokalne biuro to również nowe możliwości współpracy z partnerami biznesowymi oraz budowanie mocnej sieci kontaktów w branży finansowej.

Nowy oddział w Austrii otwiera nowe możliwości dla Ailleron i pozwala nam efektywniej wspierać kluczowe firmy finansowe w regionie DACH naszym specjalistycznym know-how, usługami technologicznymi i innowacyjnymi rozwiązaniami w zakresie oprogramowania.

Kamil Portka

General Manager LeaseTech

Ailleron

Inspirujące otwarcie biura

Otwarcie biura odbędzie się 25 stycznia 2024 rokuw Wiedniu. Na wydarzenie zapraszamy przedstawicieli największych firm finansowych z Austrii – banków, firm leasingowych i ubezpieczeniowych. Planujemy wiele ciekawych prezentacji, m.in. studiów przypadków wdrożeń dla renomowanych firm finansowych. Nasi eksperci z najwyższego szczebla: Piotr Piątosa (COO Ailleron), Kamil Portka (General Manager LeaseTech) czy Maciej Kasprzak (General Manager Financial Technology Services)opowiedzą o tym, jak bardzo automatyzacja i cyfryzacja poprawiły jakość usług w tych firmach. Wspólnie z uczestnikami spotkania zagłebią się również w trendy, które będą kształtować cyfrową obsługę klienta w najbliższych latach. Liczymy też na pasjonującą dyskusję na temat najbardziej efektywych rozwiązań dla kluczowych wyzwań technologicznnych w 2024 roku.

W czwartkowe popołudnie zajmiemy się kluczowymi tematami dla instytucji finansowych i firm leasingowych, które chcą wyprzedzić swoją konkurencję. Uczestnicy spotkania będą mogli przyswoić trochę praktycznej i specjalistycznej wiedzy w następujących tematach:

• Cyfryzacja w praktyce - głos naszych klientów
  • Znaczenie rozwiązań skoncentrowanych na danych
  • Dlaczego hiperpersonalizacja jest przyszłością w usługach finansowych?

Międzynarodowy rozwój Ailleron

Wiedeńskie biuro to kolejny krok na drodze międzynarodowej ekspansji Ailleron. Intensyfikacja działań w regionie DACH wynika między innymi ze wzrostu zainteresowania austriackich firm leasingowych technologicznymi rozwiązaniami w obszarze procesów obsługi klientów końcowych oraz poprawy customer experience (CX). Świeżym przykładem wdrażania najnowszych trendów i sprawnej cyfryzacji usług lesingowych jest firma Raiffeisen Leasing, która od listopada 2022 r. jest klientem Ailleron.

Nasi aktualni klienci oraz rozmaite projekty, jakie wdrażamy, potwierdzają naszą specjalizację w zakresie technologii finansowej oraz innowacyjnych rozwiązaniach technologicznych. Z kolei otwarcie oddziału Ailleron w Austrii to kolejny krok na drodze umocnienia naszej międzynarodowej pozycji biznesowej. Już teraz nie możemy się doczekać owocnych rozmów w trakcie najbliższych warsztatów, z pewnością będzie bardzo inspirująco!