Już 7 lutego spotykamy się z liderami biznesowymi podczas kolejnego spotkania z cyklu Śniadań Technologicznych FTB organizowanego przez Forum Technologii Bankowych i Związek Banków Polskich. Tematem przewodnim wydarzenia jest skuteczne wdrażanie innowacji wykorzystujących możliwości Generative Artificial Intelligence (GenAI) W warszawskim Klubie Bankowca będziemy dyskutować o najnowszych rozwiązaniach GenAI i ich zastosowaniu w bankowości.

Podczas pierwszej części spotkania Michał Walerowski, Business Unit Director AI/ML & Data Solutions i Jakub Porzycki, Machine Learning Team Leader w Ailleron, omówią, jak przygotować się do projektu GenAI, począwszy od zapewnienia jakości danych, aż po wybór odpowiedniej technologii. Ponadto razem z ekspertami z MongoDB, partnerskiej firmy technologicznej dostarczającej wszechstronną platformę danych dla programistów, wyjaśnią, dlaczego dane są filarem każdego rozwiązania wykorzystującego potencjał AI i GenAI.

W nadchodzącym Śniadaniu Technologicznym FTB o rekordowej frekwencji weźmie udział blisko 80 uczestników. Po części panelowej zapraszamy do udziału w otwartej dyskusji na tematy związane z GenAI, networkingu i nawiązywania cennych kontaktów biznesowych z przedstawicielami sektora bankowego. W szczególności zachęcamy do rozmów z naszymi ekspertami, którzy opowiedzą, w jaki sposób wyspecjalizowane modele uczenia maszynowego i platformy danych nowej generacji mogą wzbogacić istniejące systemy informatyczne instytucji finansowych.

Śniadanie Technologiczne FTB odbędzie się 7 lutego 2024 roku o godz. 9:00 w warszawskim Klubie Bankowca, ul. Smolna 6. Członków kadry zarządzającej banków zachęcamy do dołączenia, aby lepiej zrozumieć możliwości, które stwarza cyfrowa transformacja w bankowości. Zainteresowanych udziałem w wydarzeniu prosimy o kontakt z Aleksandrą Kozieł pod adresem: aleksandra.koziel@zbp.pl.