Eksperci LiveBank i Ailleron będą obecni 27-28 lutego na Finovate Europe – czołowej konferencji branży fintech adresowanej do członków kadry zarządzającej banków, głównych decydentów z globalnych instytucji finansowych, światowych innowatorów, inwestorów VC oraz przedstawicieli start-upów z ponad 15 krajów.

To, co wyróżnia tę konferencję spośród innych wydarzeń łączących całą branżę, to wysoce efektywny format z silnym naciskiem na prezentację najnowszych rozwiązań rewolucjonizujących rynek. Tegoroczna agenda obejmuje szeroki zakres tematów związanych z wykorzystaniem technologii w bankowości, począwszy od przypadków użycia generatywnej sztucznej inteligencji, poprzez rozwój konwersacyjnej sztucznej inteligencji (ang. conversational artificial intelligence), aż po zintegrowane finanse (ang. embedded finance) oraz przyszłość innowacji w sektorze fintech.

Pierwszego dnia konferencji na głównej scenie wystąpią Mateusz Grys, LiveBank Product Manager w Ailleron, oraz Łukasz Parzyk, Expert Lead Retail Banking ING. Podczas wystąpienia „Click, Connect, Mortgage. Historia sukcesu ING i LiveBank by Ailleron” przedstawią perspektywy rozwoju zdalnych procesów hipotecznych i omówią, w jaki sposób udana współpraca Ailleron z ING przyczyniła się do poprawy cyfrowej dostępności doradców klienta, prowadząc do znacznego wzrostu współczynników konwersji związanych ze składaniem wniosków o kredyt hipoteczny.

Budowanie sieci kontaktów jest kluczowym punktem konferencji, dlatego Mateuszowi i Łukaszowi towarzyszyć będzie grono ekspertów: Piotr Piątosa, Ireneusz Liberacki, Maciej Mazurkiewicz, Wojciech Pióro, Michał Walerowski i Dagmara Kardaszyńska. Interdyscyplinarny zespół ekspertów odpowie na pytania uczestników i przedstawi rozwiązania z portfolio LiveBank i Ailleron.

Zachęcamy do zarezerwowania terminu w kalendarzach na nadchodzącą konferencję Finovate Europe 2024 i odwiedzenia naszego stoiska (Booth no. 5). Obecni na miejscu specjaliści chętnie wyjaśnią, w jaki sposób LiveBank podnosi jakość cyfrowej podróży klienta, stawiając na spersonalizowane doświadczenia i płynną interakcję z instytucjami finansowymi. W szczególności zapraszamy do umówienia się na indywidualne spotkanie w czasie trwania sesji demonstracyjnych.

Udział w Finovate Europe to także znakomita okazja do poszerzenia wiedzy na temat różnych aspektów związanych z implementacją rozwiązań opartych na sztucznej inteligencji. Michał Walerowski opowie o usługach Ailleron wykorzystujących potencjał danych, uczenia maszynowego i analityki biznesowej, przedstawiając m.in.:

• Customer Data Platform – platformę centralizującą dane o klientach pochodzące z różnych źródeł, aby stworzyć na ich podstawie ujednolicony profil użytkownika,
  • Modele uczenia maszynowego umożliwiające między innymi klasyfikowanie transferów bankowych klientów, identyfikowanie cyklicznych płatności i subskrypcji oraz wykrywanie anomalii w transakcjach.
  • Generative AI Prompter – nasze najnowsze rozwiązanie, czyli wirtualny asystent oferujący spersonalizowane doradztwo dostosowane do indywidualnych preferencji i potrzeb.

Ailleron jest również partnerem ekskluzywnego, zamkniętego wydarzenia dla zaproszonych przedstawicieli instytucji finansowych, organizowanego dzień przed konferencją. To znakomita szansa do nawiązania kontaktów i wymiany doświadczeń w kameralnym gronie ekspertów. Piotr Piątosa, COO Ailleron, będzie mógł zainspirować uczestników i zapoczątkować dyskusję na temat innowacyjnych rozwiązań, które wyprzedzają aktualne trendy w branży.

Nie możesz uczestniczyć w wydarzeniu? Nie straconego – zarezerwuj czas na prezentację online, aby dowiedzieć się więcej o możliwościach interaktywnej platformy LiveBank. Umów spotkanie z naszymi ekspertami w preferowanym terminie.