W dniach 5-9 maja 2013 Spółka Wind Mobile uczestniczyła w dwóch ważnych wydarzeniach branży muzycznej.

Pierwszym z nich było doroczne światowe spotkanie niezależnego przemysłu muzycznego MUSEXPO 2013, które miało miejsce w Hollywood w dniach 5-8 maja. Druga impreza to MusicBiz 2013 – konferencja organizowana przez NARM (National Association of Recording Merchandisers) i digitalmusic.org, a poświęcona była zagadnieniom związanym z rozwojem, dystrybucją oraz sprzedażą muzyki.

Wprowadzamy w życie nowe modele sprzedaży muzyki cyfrowej. Rozwijając Open Ringback przecieramy nieznane dotychczas w branży muzycznej szlaki. Chcemy więc być na bieżąco z najnowszymi trendami i poszerzać naszą sieć kontaktów z uczestnikami rynku muzycznego na całym świecie. Nasza obecność na MUSEXPO i Music Biz była bardzo cenna, szczególnie pod kątem ekspansji zagranicznej. Dzięki licznym spotkaniom oraz możliwość nawiązania nieformalnych relacji z decydentami, tygodniowy udział w tych wydarzeniach pozwolił w bardzo efektywny sposób umocnić naszą pozycję na rynku. Szczególne znaczenie tutaj ma potencjalna współpraca z członkami A2IM (American Association of Independent Music), która pozwoli poszerzyć bazę utworów wykorzystywanych w Open Ringback – mówi Tomasz Kiser, wiceprezes Wind Mobile.