Jeden z wiodących operatorów mobilnych w Polsce uruchomił komercyjnie nowy produkt Wind Mobile - platformę telekomunikacyjną ESR (Enhanced Sender Receiver), która na nowo definiuje komunikację na linii użytkownik-użytkownik oraz użytkownik-operator i dostosowuje ją do realiów zmieniającego się świata.

Wind Mobile, polski lider w obszarze rozwiązań dla branży telekomunikacyjnej, z powodzeniem zakończył proces projektowania i wdrożenia systemu ESR 2.0. System dostarcza szeroki wachlarz funkcjonalności przeznaczonych do uporządkowanej wymiany wiadomości pomiędzy serwisami operatora i użytkownikami. Wspieranymi typami kanałów są między innymi: SMS, USSD, MMS, EMAIL. System wprowadza zaawansowaną kontrolę przepływu oraz limitów ruchu wiadomości, umożliwiając równocześnie zautomatyzowane operacje na wiadomościach. Dzięki skonsolidowanemu podejściu operator zyskał łatwiejsze i skuteczniejsze możliwości komunikacji z abonentami. Platforma została zbudowana w autorskim modelu wysokiej dostępności (High Availability), który zapewnia niezawodność działania przy pojemności umożliwiającej wymianę wiadomości z prędkością tysięcy na sekundę.

To kolejne, zakończone sukcesem, wdrożenie u tego operatora, które zarówno potwierdza jakość naszych produktów, jak i to że operatorzy wybierają rozwiązania, które przyniosą im maksymalny efekt. Konkurencja pomiędzy operatorami już od pewnego czasu przechodzi z poziomu ofert cenowych na poziom atrakcyjności oferowanych usług, a to właśnie nasze produkty wspierają. – informuje Tomasz Kiser, Wiceprezes Zarządu Wind Mobile S.A.