W dniu 19.11.2012 Spółka Wind Mobile zawarła umowę z wiodącym agregatorem praw do muzyki cyfrowej. Pozyskane katalogi utworów będą wykorzystywane w ramach Open Ringback.

Open Ringback to przełom na rynku halodzwonków w Polsce. W wyniku kilku lat inwestycji opracowaliśmy zaawansowaną technologię oraz unikalny w skali światowej model funkcjonowania rynku muzyki cyfrowej. Odbiór nowego produktu Wind Mobile wśród stacji telewizyjnych oraz mediów drukowanych przerósł nasze oczekiwania. Poszerzamy stale katalog utworów i nowa umowa zapewnia nam dodatkowy potencjał sprzedaży. Patrząc na intensywność działań w końcówce roku 2012 z dużym optymizmem kreślimy plany na kolejny rok.– mówi Tomasz Kiser, wiceprezes Wind Mobile.

Spółka szacuje, że ponad 50% muzyki cyfrowej w Polsce sprzedawanej jest w formie halodzwonków.

Cały świat zastanawia się jak zarabiać na muzyce w erze cyfrowej. My wypracowaliśmy skuteczną i unikalną metodę. Pracujemy nad kolejnymi pomysłami. - dodaje Igor Bokun, prezes zarządu Spółki.