LiveBank – jeden z flagowych produktów Grupy Wind Mobile zostanie wprowadzony na rynek Bliskiego Wschodu. .

Grupa nawiązała strategiczne partnerstwo z Solutions 4 Mobility, która jest jednym z liderów rozwiązań mobilnych dla różnych sektorów gospodarki tego regionu.

Rozwiązanie LiveBank dostępne w kanale wideo, audio oraz czat jest dedykowane do branży finansowo-bankowej. Dzięki współpracy system będzie silnie promowany w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, gdzie zlokalizowana jest firma S4M, jak również w Królestwie Arabii Saudyjskiej, Kuwejcie, Katarze, Bahrajnie i Omanie.

S4M oferuje swoim klientom wysokiej jakości aplikacje i koncentruje się na cyfryzacji informacji. Firma ma bogate doświadczenie we wdrożeniach rozwiązań IT w bankowości, służbie zdrowia, ubezpieczeniach, jak również w branży automotive, w sektorze edukacji oraz rządowym. Partnerstwo z S4M jest częścią strategii Grupy Wind Mobile skupionej na ekspansji innowacyjnych produktów na rynki zagraniczne.

Cieszy nas nawiązana współpraca z S4M. Zdecydowaliśmy się na poszerzenie jej zakresu o wartość dodaną. Oznacza to, że nasz klient zostanie wyposażony w niezbędne know-how, które pozwoli mu stać się głównym dostawcą tego rozwiązania w regionie. Jestem pewny, że LiveBank przyciągnie uwagę sektora bankowego na Bliskim Wschodzie i będzie idealnym uzupełnieniem oferty S4M. System LiveBank dostępny jest na urządzeniach mobilnych z platformą Apple iOS, Android lub Microsoft Windows Phone. Jest wiele branż, w których LiveBranch może wpłynąć na obniżenie kosztów i podniesienie efektywności – mówi Tomasz Maciantowicz, Marketing and Global Sales Managing Director.

Jesteśmy bardzo optymistycznie nastawieni do współpracy z Software Mind i promocji rozwiązania LiveBank. Software Mind może już szczycić się mianem lidera rozwiązań cyfrowych w wyspecjalizowanym obszarze. S4M jest uznaną firmą w dziedzinie aplikacji mobilnych. Dzięki LiveBank będziemy mogili wzbogacić i ulepszyć nasze rozwiązania mobilne – mówi Bachar Kassar, Managing Director of Solutions 4 Mobility.