NAMU Systems otrzymało nagrodę Best of Show za platformę mobilną "Joyful Banking" podczas konferencji FinovateSpring 2015. LiveBank jest integralną częścią systemu NAMU.

NAMU to rewolucyjne rozwiązanie dla banków detalicznych i użytkowników kart płatniczych. System wykorzystuje inteligentny model zachowań klientów i zapewnia atrakcyjne doświadczenia wizualne i cyfrowe, tworząc jednocześnie nowe standardy w bankowości mobilnej. Kluczowym elementem aplikacji NAMU jest LiveBank, który jest jednym z najbardziej innowacyjnych rozwiązań wdrażających wirtualne oddziały banków na całym świecie. Dzięki LiveBank klienci mają możliwość wirtualnego odwiedzenia swojego banku i wykonania tych samych operacji, co w fizycznym oddziale banku.

Nagrody Best of Show przyznawane są najbardziej prestiżowym rozwiązaniom technologicznym w branży finansowej, na które głosowała publiczność FinovateSpring. Na ocenę wpływ miało kryterium jakości prezentacji, innowacyjność oraz jej potencjalny wpływ na globalną branżę finansową. Siedem firm - spośród 72 zaprezentowanych podczas wydarzenia - które otrzymały najwięcej głosów, otrzymało tytuł Best of Show. NAMU z aplikacją Jouyful Banking App znalazło się w tym wyjątkowym gronie. Dla LiveBanku to udział w kolejnym wyróżnieniu na Finovate, które w 2013 roku doceniło Expert Online i szybki proces kredytowy w ramach rozwiązań dla mBanku.

FinovateSpring to wydarzenie, w którym tradycyjnie uczestniczą liderzy globalnej branży technologicznej dla sektora finansowego. Przyznanie upragnionego tytułu "Best of Show" kończy udany etap w tworzeniu firmy. NAMU Systems po raz pierwszy zaprezentowało swoje innowacyjne rozwiązania na zeszłorocznym Money 20/20 Launchpad 360, zachwycając globalne środowisko bankowe. Obecnie NAMU prowadzi zaawansowane negocjacje z trzema bankami o zasięgu globalnym i regionalnym.

Dokładnie rok temu uczestniczyłem w Finovate jako widz. W drodze do domu postanowiłem rzucić pracę w Citibanku i założyć nasz start-up. Decyzja o rozpoczęciu działalności i stworzeniu naszego rozwiązania była warta wysiłku. Docenienie przez liderów branży finansowej jest najlepszą nagrodą za naszą pracę. Czujemy się gotowi na nowe wyzwania związane z wdrożeniem platformy NAMU - nowej rzeczywistości bankowości mobilnej, a nie tylko rewolucyjnego pomysłu - mówi Thomas Ko, prezes i współzałożyciel NAMU, były szef bankowości mobilnej w Citibank.

Informacje o LiveBank

LiveBank to wirtualny oddział banku dostępny w przeglądarkach i na urządzeniach mobilnych. Pozwala na zdalną obsługę klientów banku, w tym przeprowadzanie transakcji podczas połączeń wideo, audio lub czatu. W celu jak najlepszego wsparcia procesu obsługi, usługa umożliwia współdzielenie ekranu, dodawanie trzeciej osoby do rozmowy wideo, przesyłanie plików, połączenia szyfrowane, interaktywne kalkulatory i wiele innych. Produkt Software Mind został wdrożony przez największe banki w Polsce. Trwają również projekty w innych krajach europejskich.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.windmobile.pl

O NAMU

NAMU Systems to młody, amerykański start-up. Firma ma swoją siedzibę w Nowym Jorku oraz biura w Warszawie i Krakowie, gdzie zatrudnieni są polscy inżynierowie. Założyciele NAMU posiadają unikalne doświadczenie w branży bankowej na całym świecie, co pozwala im doskonale rozumieć zarówno potrzeby nabywców platformy, czyli globalnych banków, jak i użytkowników aplikacji mobilnej - klientów banków. Innowacyjna platforma NAMU wraz z aplikacją wyszła już z fazy testów i produkt jest gotowy do wdrożenia.

Założyciele NAMU mają unikalne doświadczenie bankowe, co pozwala im na pełne zrozumienie zarówno potrzeb nabywców platformy, tzn. globalnych banków, jak i użytkowników aplikacji mobilnej – ich klientów.

Misją NAMU Systems, którą firma konsekwentnie realizuje, jest maksymalne uatrakcyjnienie korzystania z usług bankowych przez klientów.