Firma Ailleron SA podpisała umowę partnerską z brazylijską firmą technologiczną BSI Tecnologia, której przedmiotem jest oferowanie i wdrażanie systemu LiveBank w największych bankach tego regionu.

W ślad za europejskimi konkurentami, południowoamerykańscy bankowcy postanowili unowocześnić sposób obsługi swoich klientów korzystając z polskiej myśli technologicznej powstałej w krakowskiej spółce.

Inspiracją do podjęcia takich działań przez brazylijski sektor bankowy, było baczne obserwowanie zagranicznych rynków finansowych, w tym przede wszystkim polskiego. Najważniejszym bodźcem do zainicjowania zmian były osiągnięcia odnoszone przez mBank, który uważany jest przez wielu ekspertów za jeden z najbardziej innowacyjnych na świecie.

Wirtualny oddział banku, czyli LiveBank, to jeden z naszych sztandarowych produktów. System został już z sukcesem wdrożony nie tylko w polskich bankach tj. mBank, ING Bank Śląski, Bank Zachodni WBK, ale także w niemieckim Commerzbanku oraz w banku półwyspie Indochińskim. Brazylia podążając za europejskimi trendami postanowiła zmienić oblicze swojej bankowości i nadać jej nowoczesny charakter. LiveBank zapewni Brazylijczykom wygodę obsługi, a także zaoszczędzi ich czas. Dzięki wirtualnym oddziałom, mieszkańcy Brazylii będą mogli już niedługo wkroczyć w erę bankowości 3.0 – mówi Piotr Skrabski, Dyrektor Generalny LiveBank w Ailleron SA.

Brazylia należy do jednej z najlepiej rozwiniętych gospodarek świata. Obecnie jest siódmą potęgą gospodarczą na globie, a jej potencjał nie wyhamowuje. Sektor finansowy w tym kraju jest równie silny. Drugi co do wielkości bank Brazylii obsługuje już 70 milionów klientów.

Rozpoczęcie naszych działań oficjalnie przypieczętowało podpisanie umowy z brazylijskim partnerem BSI Tecnologica w modelu Value Adder Reseller Agreement. Nawiązana współpraca pozwoli nam nie tylko zwiększyć sprzedaż produktów na nowych rynkach, ale także poznać specyfikę innych gospodarek. W najbliższym czasie spodziewamy się dalszego poszerzenia listy podmiotów współpracujących z nami na zasadach VAR – mówi Tomasz Maciantowicz z Ailleron