Partnerstwo technologiczne napędza rozwój usług i rozwiązań finansowych, zwłaszcza gdy jest realizowane przez nowoczesne firmy z grona Microsoft Cloud Partner Program. Ailleron został w tym roku zauważony w tej grupie i wyróżniony w kategorii „New Star: Independent Software Vendor & StartUp”.

Tegoroczna gala “Microsoft Poland Partner of the Year Awards” zakończyła się przyznaniem 12 nagród firmom, które wykazują się szczególnymi kompetencjami w zakresie innowacji oraz tworzenia i realizacji rozwiązań opartych na technologii.

“W Polsce mamy już prawie 7,5 tysiąca firm, których wysoko wykwalifikowani eksperci zdobyli zaufanie polskich i międzynarodowych organizacji na drodze transformacji cyfrowej. Ich praca i zaangażowanie mają kluczowy wpływ na rozwój Polskiej Doliny Cyfrowej. Niezależnie od tego, czy chodzi o proste aplikacje, złożone systemy, czy różnorodne usługi, nasi partnerzy mają dostęp do nieograniczonych możliwości dzięki chmurze, która umożliwia tworzenie innowacji, skalowanie i różnicowanie typów rozwiązań, które dostarczają swoim klientom, aby mogli odnieść sukces i stać się bardziej konkurencyjnymi na rynku”. – mówi Piotr Grzywacz, Dyrektor kanału partnerskiego polskiego oddziału Microsoft.

W tym roku realizacja przez Ailleron strategii cloud-first w rozwoju systemu LiveBank została doceniona wyróżnieniem w kategorii “New Star: Independent Software Vendor & StartUp”. Jury konkursowe uzasadniło to wyróżnienie „sukcesem we wdrażaniu strategii cloud-first na wymagającym i regulowanym rynku finansowym, dojrzałością architektury rozwiązań oraz inwestycjami w szybki rozwój kompetencji pracowników”.

„To wielki zaszczyt znaleźć się w tak zacnym gronie liderów technologicznych. Od prawie 20 lat, dzięki pasji i zaangażowaniu naszych ekspertów, realizujemy przyszłościowe usługi i tworzymy rozwiązania IT dla branży finansowej. Partnerstwa technologiczne i biznesowe, jak to z Microsoftem, inspirują nas do świadczenia najwyższej klasy usług technologicznych dla finansów i kreowania cyfrowego przyspieszenia.” – mówi Marcin Dąbrowski, Chief Operating Officer i wiceprezes Ailleron.

Dlaczego cloud? Skąd bierze się przekonanie, że chmura jest rozwiązaniem, które zapewnia większą dynamikę cyfrowej transformacji? Jej możliwości są coraz częściej powiązane ze zwinnością w nowoczesnych organizacjach finansowych oraz ich zdolnością do szybkiej adaptacji do zmian. Architektura chmurowa pomaga również pokonać przeszkody z integracją i wdrażaniem wielu rozproszonych narzędzi. Dodatkowo, może być kluczowym atutem przy walce o nowych klientów i technologiczne innowacje.