W dniach 12-15 luty w Metropolitan Expo w Atenach odbyły się Międzynarodowe Targi HO.RE.CA 2016. Cykliczna impreza gdzie prezentują się światowi producenci sprzętu oraz wyposażenia dla restauracji i hoteli jest największym tego typu wydarzeniem na Bałkanach. Czterodniowe targi odwiedziło ponad 200 tys. osób, które mogły zapoznać się z ofertą blisko 520 wystawców. Nie mogło zabraknąć przedstawicieli naszej firmy, którzy zaprezentowali szerokiej publiczności flagowy produkt firmy – iLumio.

Targi HO.RE.CA 2016 w Atenach były doskonałą okazją do promocji polskich producentów sprzętu oraz wyposażenia restauracji i hoteli.

Grecja posiadająca ponad 10 tys. hoteli i jest dużym importerem sprzętu oraz wyposażenia hoteli i restauracji.

„Na Targach przeważają wystawcy sprzętu gastronomiczno-hotelarskiego oraz produktów spożywczych, jednak zainteresowanie technologiami dedykowanymi do branży hotelarskiej było bardzo duże. Podczas targów nawiązaliśmy współpracę z partnerem, który będzie dbał o nasze interesy, pozyskiwał nowych klientów oraz reprezentował nas na lokalnym rynku. Grecja jest niezwykle popularnym kierunkiem wakacyjnym, z bogato rozwiniętą branżą hotelarską (15tyś hoteli), która tak jak wiele innych sektorów musi zmierzyć się z dynamicznym rozwojem nowych technologii. Wdrażanie rozwiązań, które przyczynią się do polepszenia jakości obsługi, funkcjonalności obiektów czy wzbogacą ofertę kurortów to jedno z głównych wyzwań przed jakimi stoją właściciele ośrodków wypoczynkowych .” – mówi Justyna Michalczyk, Dyrektor Zarządzający iLumio w Ailleron SA.