Już 7 września spotykamy się z przedstawicielami największych instytucji finansowych, by dyskutować o trendach w transformacji technologicznej i przyszłości oddziałów bankowych. Chcąc dzielić się z rynkiem wiedzą i doświadczeniem, Ailleron, razem z Accenture, globalną firmą świadczącą usługi z zakresu technologii cyfrowych, chmury obliczeniowej i bezpieczeństwa, zaprasza do udziału w wyjątkowym wydarzeniu z cyklu Śniadanie Technologiczne FTB Organizatorem spotkania jest Forum Technologii Bankowych, które łączy innowatorów i pionierów nowych technologii dostarczanych do sektora bankowego, a jego celem jest wdrażanie bezpiecznych rozwiązań w branży finansowej.

W dynamicznym otoczeniu biznesowym banki stoją w obliczu konieczności dokonania zwinnej transformacji zarówno w obszarze relacji z klientami, jak i wewnętrznych operacji. Aby sprostać temu wyzwaniu, kluczowymi kompetencjami okażą się elastyczność oraz umiejętność szybkiej adaptacji do nowych warunków, zmieniających się przepisów i preferencji konsumentów.

Centralnym zagadnieniem podczas wrześniowego spotkania będzie przyszłość oddziałów bankowych oraz rola technologii w ich transformacji. Porozmawiamy o alternatywnych podejściach do tradycyjnej bankowości i ich potencjale do rewolucjonizowania sektora finansowego.

Spotkanie adresujemy do Dyrektorów Zarządzających, osób odpowiedzialnych za kreowanie strategii biznesowych w bankowości oraz wszystkich decydentów zaangażowanych w projekty transformacyjne w sektorze finansowym.

Mateusz Grys, Product Manager LiveBank w Ailleron ekspert z bogatym doświadczeniem w kształtowaniu doświadczeń klientów w wielu kanałach, opowie o virtual branch, czyli o tym, jak technologia może wspierać banki w ramach transformacji ich tradycyjnych oddziałów. Słuchacze dowiedzą się, jak wykorzystać rolę doradcy oddziałowego w ramach strategii omnichannel, jak sprawić, by praca cyfrowych doradców klienta w bankowości była bardziej efektywna, a także jak mogą wyglądać cyfrowe procesy sprzedażowe w oparciu o doradców oddziałowych OmniBranch.

Podczas prezentacji Accenture zaprezentowane zostaną globalne trendy wpływające na ewolucję oddziałów bankowych na całym świecie. Po zakończeniu części merytorycznej przewidujemy przestrzeń do otwartej dyskusji, networkingu i nawiązania relacji z ekspertami wspierającymi banki w nadchodzących przemianach technologicznych.

Śniadanie Technologiczne FTB odbędzie się w kameralnym gronie uczestników już 7 września 2023 roku o godz. 9:00 w warszawskim Klubie Bankowca, ul. Smolna 6. Zachęcamy do dołączenia, aby zgłębić możliwości, jakie niesie ze sobą cyfrowa przemiana w sektorze bankowym. Zgłoszenia prosimy kierować na adres: contact@livebank24.com.