Rozwój firmy łączy się bezpośrednio z rozwojem biura oraz z planami kolejnych rekrutacji specjalistów z lokalnego rynku. Bielski oddział będzie pracował m.in. nad flagowymi projektami spółki – zarówno związanymi z kluczowymi produktami, takimi jak iLumio i LiveBank, jak i rozwiązaniami dla branży finansowej i telekomunikacyjnej, z których wszyscy korzystamy codziennie.

Jednym z powodów, dla których Ailleron SA zdecydowała się na otwarcie nowej siedziby właśnie w Bielsku–Białej jest doskonałe zaplecze akademickie. W samym mieście działa Akademia Techniczno–Humanistyczna oraz Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania. Ich absolwenci są idealnymi kandydatami na pracowników firmy. Dodatkowo Bielsko–Biała jest bardzo dobrze skomunikowana z Katowicami, a tam znajduję się Wyższa Szkoła Technologii Informatycznych oraz pożądane wydziały na Uniwersytecie Ekonomicznym i Śląskim.

Dzięki bliskości uczelni wyższych i uniwersytetów zyskujemy możliwość rekrutacji dobrze wykwalifikowanej kadry, a młodzi absolwenci szansę rozpoczęcia kariery w jednej z czołowych polskich firm z branży IT. Obecnie zatrudniamy kilkanaście osób, ale docelowo chcielibyśmy zwiększyć zatrudnienie do 30-40 osób. Co ważne, dobre połączenia komunikacyjne sprawiają, że o pracę w firmie Ailleron mogą ubiegać się nie tylko osoby mieszkające w Bielsku, ale również mieszkańcy aglomeracji śląskiej, jak i najbliższych miejscowości, takich jak Katowice, Żywiec, Pszczyna czy Cieszyn. Granica polsko–czeska również nie stanowi przeszkody – pracownicy z Czech są równie mile widziani.” – mówi Piotr Kiser, Dyrektor Marketingu.

Miejscem siedziby firmy jest kompleks „Nowe Miasto” będący obecnie jedną z najnowocześniejszych oraz największych powierzchni biznesowych w mieście. W bielskiej siedzibie obowiązują wszystkie benefity pracownicze, które przysługują osobom zatrudnionym w oddziałach w Krakowie, Warszawie i Rzeszowie. Pracownicy posiadają m.in. karty sportowe, opiekę medyczną czy dofinansowane lekcje angielskiego. Co miesiąc najlepszy z nich, będzie mógł wybrać się w lot szybowcem z mistrzem świata w tej dyscyplinie – Sebastianem Kawą.