Wg Raportu Noble Securities:

Ailleron ( TP 25,2 zł)

3Q21 results: high year-on-year growth of revenues, EBITDA and EBIT

Wyniki 3Q21: wysokie dynamiki przychodów, EBITDA i EBIT rok do roku. Spółka opublikowała rekordowe wyniki za 3Q21. Przychody wyniosły 60,2 mln zł, co oznacza wzrost o 72% r/r vs 42,7 mln zł zakładane przez nas. EBITDA wzrosła o 41% r/r, zysk operacyjny +75% r/r. Zysk netto wyniósł 4,0 mln zł vs 0,7 mln zł przed rokiem oraz 2,4 mln zł naszej prognozy. Raportowane wyniki oceniamy pozytywnie podtrzymując tezę, że cały rok 2021 prawdopodobnie okaże się rekordowy w historii spółki, szczególnie ze względu na fakt, że 4Q statystycznie jest najlepszy w roku i stanowi średnio 36% całorocznych przychodów (…)”

Pełna treść raportu:

Raport DM Noble Securities - PL

Raport DM Noble Securities - EN

Raporty analityczne spółki Ailleron S.A. tworzone są na zamówienie Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie w ramach Programu Wsparcia Pokrycia Analitycznego GPW.