Przez ostatni rok współpraca między firmą Ailleron i wielokrotnym mistrzem świata w szybownictwie, Sebastianem Kawą układała się bardzo pomyślnie. Dlatego też, strony zdecydowały się na przedłużenie umowy.

Pilot szybowcowy, Sebastian Kawa, w dalszym ciągu będzie Ambasadorem Marki Ailleron i, tak jak do tej pory, będzie reprezentował firmę zarówno w mediach, jak i podczas pokazów czy prezentacji. Wraz z decyzją o kontynuacji współpracy między Ailleron SA a Sebastianem Kawą, spółka uruchomi specjalny program promocyjny Sebastian Kawa Challenge dedykowany zarówno klientom, jak i pracownikom.

Jest nam niezmiernie miło, że przez kolejny rok będziemy mogli współpracować z Sebastianem Kawą.  Szybownictwo, jako dyscyplina sportu idealnie wpasowuje się w naszą misję , której głównym celem jest dodawanie skrzydeł innym biznesom, umożliwianie im szybszego wzrostu oraz intensywna ekspansja na rynki zagraniczne.  Sebastian Kawa z roku na rok stawia przed sobą kolejne wysokie cele: zarówno udział w zawodach światowej rangi, jak i ustanawianie nowych rekordów.  Tym bardziej cieszę się, że będziemy mieli w tym swój mały udział.  Nasi pracownicy bardzo cenią sobie znajomość z Panem Sebastianem, którą udało się nawiązać podczas spotkań firmowych czy wspólnych lotów szybowcem, którymi nagradzaliśmy najlepszych pracowników.  Tym razem na naszej współpracy  z mistrzem w dużym stopniu skorzystają również klienci - mówi Piotr Kiser,  Dyrektor Marketingu Ailleron.

Sebastian Kawa jest jednym z najbardziej utytułowanych pilotów szybowcowych w historii tego sportu - już dziesięć razy zdobywał tytuł mistrza świata. Wielokrotnie bił również rekordy w tej dziedzinie sportu. W internecie można znaleźć liczne publikacje i filmy popularyzujące szybownictwo jego autorstwa.