iLumio dołączyło do grona członków HTNG (Hotel Technology Next Geneteration) – światowego stowarzyszenia non-profit, które w ramach współpracy i partnerstwa reprezentantów branży hotelarskiej oraz dostawców technologii, wspiera rozwój rozwiązań nowej generacji.

Celem HTNG jest globalna współpraca w zakresie rozwoju nowoczesnych rozwiązań, które umożliwią branży hotelarskiej oraz dostawcom innowacyjnych technologii efektywne zarządzanie biznesem. Stowarzyszenie ułatwia rozwój modeli biznesowych, które wspierają innowacyjność, ulepszają obsługę gościa hotelowego i dialog pomiędzy dostawcami technologii.

Wśród głównych założeń HTNG znajdują się:

• Umożliwienie współpracy dostawców, celem integracji proponowanych rozwiązań oraz ich globalnego wsparcia

• Umożliwienie współpracy hoteli

• Umożliwienie hotelom dostęp do wsparcia technologicznego ze strony dostawców rozwiązań, tak, aby ułatwić im zakup kompletnych systemów, które umożliwią sprawne zarządzanie placówką

• Skupienie zasobów badawczo-rozwojowych sprzedawców i hotelarzy na innowacyjności

W ramach tej współpracy iLumio weźmie udział w konferencji HTNG - Middle East Conference 2015, która odbędzie się 11-13 maja w Dubaju.