Ailleron SA wprowadza swój innowacyjny system interaktywnej obsługi gości hotelowych iLumio na kolejny europejski rynek z silną branżą hospitality. Nowym partnerem firmy została grecka Simply Data. Ma ona odpowiadać za sprzedaż i promocję rozwiązań iLumio w Grecji i na Cyprze.

Wierzymy, że współpraca z firmą Simlpy Data będzie owocna i korzystna dla obu stron. Simply Data prężnie działa na greckim rynku od 2004 roku i obsługuje obecnie ponad 500 klientów z branży hotelowej dostarczając szeroki zakres usług telekomunikacyjnych. Dzięki iLumio nasz grecki partner będzie mógł rozszerzyć swoje portfolio, co umożliwi mu oferowanie pełnego zakresu usług związanych z cyfrową obsługą gości – mówi Grzegorz Młynarczyk, Wiceprezes Ailleron SA.

For years, the tourist industry has been one of the strongest and most stable sectors in this country. According to the Greek Hospitality Report of 2015, the Greek tourism sector is in very good condition and has recorded solid and continuous growth. In 2014, Greece recorded an increase in the number of tourists compared to the previous year, up by 20.7%, and tourism revenues increased by 10,2%. 2015 was even more beneficial for the Greeks. In total, last year, Greece was visited by 23.8 million tourists who spent 13.6 billion euros. The number of people landing at Athens International Airport has increased by almost 23% in 2015 compared to 2014.

Stały rozwój greckiego sektora turystycznego nie dziwi, ponieważ inwestorzy, widząc potencjał rynku, bardzo chętnie otwierają nowe obiekty. Obecnie powstaje duża ilość hoteli 4 i 5 – gwiazdkowych, co daje nam wiele możliwości rozwoju w tym regionie. Cieszy nas, że branża hotelarska dostrzegła już potencjał nowoczesnych systemów hotelowych, dzięki czemu z powodzeniem realizujemy ekspansję nakolejnych rynkach. Największym zainteresowaniem wśród greckich hotelarzy cieszy się nasz najnowszy produkt– iLumio Mobile Concierge. Aplikacja mobilna umożliwia podróżującym bezpośredni kontakt z hotelem, daje możliwość mobilnego check-in‘u i check-out‘u, przeglądania oferty hotelu, zamawiania usług czy rezerwacji stolika w restauracji. Prawdziwym hitem, szczególnie na greckich wyspach, jest możliwość rezerwacji leżka przy basenie przez smartfona. Każdy kto na wakacjach lubi dłużej pospać nie musi się już zrywać o świcie, aby zająć ręcznikiem leżak - aplikacja zrobi to za niego! – dodaje Justyna Michalczyk, Dyrektor Zarządzająca iLumio.

According to GBR Tourism Consulting, Greece will see another 2%-5% increase in its number of tourists in 2016. Optimism is also visible among the hoteliers themselves — about 6 out of 10 hotel owners predicts an improvement of at least 2% in occupancy level. New investments and growing number of tourists can contribute to even better results in this sector by the end of this year.