Ailleron, software house specjalizujący się w usługach z zakresu technologii finansowych dołączył do grona certyfikowanych partnerów Google Cloud.

Partnerstwo rozpoczyna nowy wymiar specjalizacji Ailleron w zakresie sprzedaży i dostarczania usług chmurowych dedykowanych bankom, firmom leasingowym, ubezpieczeniowym i fintechom. Wszystko to w oparciu o dojrzałą, bezpieczną, skalowalną i opłacalną infrastrukturę Google Cloud, która pozwala m.in. na tworzenie i konfigurację usług bez własnej infrastruktury serwerowej.

„Przyspieszamy adaptację architektur chmurowych dzięki wysokim kompetencjom w zakresie migracji do chmury, rozwoju aplikacji, uczenia maszynowego, analityki i zarządzania danymi. Partnerstwo z Google Cloud pozwoli nam na skuteczniejsze rozwiązywanie wszelkich wyzwań klientów z sektora finansowego.” - podkreśla Dawid Klempka, Business Unit Cloud Director w Ailleron.

Rosnąca adopcja usług finansowych opartych na chmurze

Dzięki nowemu partnerstwu, Ailleron wzbogaca portfolio usługowe o usługi konsultingowe, integracyjne, a także zarządzanie aplikacjami i obciążeniami klientów.

"Z radością witamy Ailleron w naszym ekosystemie i cieszymy się na współpracę, dzięki której pomożemy bankom, fintechom i firmom ubezpieczeniowym realizować ich cyfrowe transformacje z Google Cloud" - powiedziała Marta Matysiak, Head of Channel, Google Cloud Polska.

Bardzo istotne są również plany Google dotyczące rozwoju polskiej i unijnej infrastruktury Google Cloud. Taka infrastruktura, w połączeniu z centrum kompetencyjnym Ailleron, zapewni klientom doskonały dostęp do zaawansowanych technologii i nowych rozwiązań.