Krakowska Grupa Winda Mobile, w której skład wchodzą technologiczne spółki Wind Mobile oraz Software Mind nawiązała współpracę z Sebastianem Kawą – wielokrotnym mistrzem świata w szybownictwie, który będzie ambasadorem marek Wind Mobile oraz Software Mind.

Pilot będzie reprezentował krakowskiego sponsora wizerunkowo zarówno w mediach, jak i podczas zawodów, pokazów czy prezentacji. Ubiór i szybowiec znanego sportowca zostaną oznakowane logotypami spółek.

Współpraca z tak znanym sportowcem jest dla nas ogromnym wyróżnieniem. Sport jakim jest szybownictwo idealnie wpisuje się w naszą strategię działania. Chcemy być wysoko nad konkurencją oraz dynamicznie rozwijać się na rynkach międzynarodowych. Mamy nadzieje, że nasze wsparcie przyczyni się do kolejnych sukcesów wielokrotnego mistrza świata – komentuje Rafał Styczeń, prezes zarządu Software Mind.

Sebastian Kawa jest jednym z najbardziej utytułowanych pilotów szybowcowych w historii tej dyscypliny sportu. Kilkanaście razy stawał na najwyższym stopniu podium zarówno na Mistrzostwach Świata, jak i Europy, ustanawiając również nowy rekord świata. Znany jest także z wielu publikacji w internecie i filmów popularyzujących szybownictwo.