Popularność zagadnień i procesów związanych ze sztuczna inteligencja, automatyzacją i personalizacja w naszej branży (w przypadku usług rozwoju finansowego i rozwiązań do zarządzania leasingiem), wiąże się aktualnie z ich głęboką selekcją. W tym zadaniu znowu może nam pomóc sztuczna inteligencja i odpowiednio skonstruowany prompt 😉 albo event branżowy taki jak Ailleron Innovation Forum. Po sukcesie pierwszej edycji #AIF wybór źrodła Twojej inspiracji powinien być prosty, tym bardziej że entuzjazm wokół wrześniowego spotkania jest już zauważalny wśród naszych partnerów…

Ailleron Innovation Forum wyprzedza trendy i przyciąga ekspertów pełnych pasji

Druga edycja Ailleron Innovation Forum (#AIF), planowana jest na 12.09.2024 r. w Krakowie. Będziemy rozmawiać między innymi o analityce danych, generatywnej sztucznej inteligencji, oprogramowaniu open-source, automatyzacji procesów i szeroko pojętym doskonaleniu customer experience w branży finansowej i leasingowej.

Tematy te są szczególnie aktualne, biorąc pod uwagę ostatnie raporty z branży. W ostatnich badaniach Gartnera w ramach sektora finansowego, coraz wyraźniej zaznacza się trend i wybór rozwiązań typu open source, aby zwiększyć elastyczność i obniżyć koszty operacyjne. Podobnie jest z lawinowo rosnącym zainteresowaniem w kwestii zastosowania AI i automatyzacji w bankowości cyfrowej.

Pierwsze spotkanie #AIF zorganizowaliśmy w malowniczym Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha, dbając o kreatywną przestrzeń dla jego uczestników. Prezentacje i panele dyskusyjne skupiały się wówczas na wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań w branży finansowej i topowych technologiach, które kształtują świat finansów. Część z nich możesz sprawdzić na naszej playliscie na YT z wybranymi prezentacjami, panelami i wypowiedziami uczestników pierwszej edycji. W tym roku zostajemy w tym samy sprawdzonym miejscu, korzystając z know-how i doświadczeń pierwszej edycji.

#AIF23 – wpływ AI na finanse

Ailleron Innovation Forum w 2023 zgromadziło blisko 100 ekspertów i profesjonalistów branży finansowej z różnych krajów. Dzięki zaangażowaniu naszych partnerów merytorycznych mogliśmy skorzystać z wiedzy i doświadczeń nie tylko #AilleronExperts, ale także 11 zewnętrznych ekspertów branżowych, 3 partnerów technologicznych: MongoDB i Google Cloud Poland i OChK oraz zainspirować się 11 konkretnymi prezentacjami i warsztatem UX. Wspólnie odpowiedzieliśmy na wiele pytań i wątpliwości biznesowych, skutecznie przewidując innowacyjne procesy i działania, które teraz obserwujemy w naszej branży w skali globalnej.

Prelegenci zagłębili się wówczas w pięć bloków tematycznych: innovation blast, to the cloud, all about the data, sales boost i customer centricity, inspirując uczestników spotkania do zmian związanych z cyfrową przyszłością sektora firm i usług finansowych. Już wtedy wiedzieliśmy, że technologie takie jak AI, machine learning i automatyzacja procesów to nie tylko przyszłość – to już nasza rzeczywistość. Więcej o poprzedniej edycji naszego wyjątkowego wydarzenia przeczytasz tutaj.

#AIF24 – rewolucja AI

W tym roku to trendy będą goniły nas 😉 Celem drugiej edycji #AIF jest inicjowania wartościowych biznesowych i technologicznych partnerstw oraz odkrywanie nowych możliwości poprzez innowacyjne rozwiązania technologiczne i nieszablonowe podejście do leasingu online i rozwoju oprogramowania finansowego.

Opowiemy o transformacji cyfrowej i zapoczątkowaniu technologicznego pejzażu jutra w oparciu o raporty Gartnera. Podzielimy się doświadczeniami wiodących banków i innych instytucji finansowych i leasingowych, prezentując najnowsze technologie gwarantujące wzrost i wydajność w Twojej organizacji. Skupimy się na kształtowaniu strategicznego kierunku organizacji w czasach rewolucji AI, dostępności rozwiązań technologicznych w modelu open source oraz kształtowaniu doświadczeń użytkowników bankowości cyfrowej.

Już wkrótce...

W zeszłym roku udało się stworzyć wyjątkowe wydarzenie. #AIF gromadzi banki, firmy leasingowe i inne instytucje finansowe, partnerów, wiodących w branży ekspertów, analityków, stwarzając jednocześnie komfortowe możliwości nawiązywania kontaktów z profesjonalistami z całej Europy. Spotkanie jest idealnie skrojone dla kadry zarządzającej sektora finansowego, zainteresowanej innowacjami w branży.

Ailleron Innovation Forum 2024 będzie otwarte tylko dla zarejestrowanych gości, a więcej informacji oraz strona do rejestracji pojawią się w pierwszej połowie czerwca.