Spółka Software Mind, oferująca nowoczesne technologie informatyczne, w dniu 1 września 2014 podpisała kontrakt na wdrożenie rozwiązania iLumio w należącym do sieci Hilton hotelu Kraków Airport - wartość wdrożenia to blisko pół miliona złotych.

Nawiązanie współpracy z jedną z największych na świecie sieci hotelowych, jaką jest Hilton, to dla nas znakomita możliwość rozwoju i wdrażania naszych rozwiązań w kolejnych hotelach sieci. Obecnie prowadzimy rozmowy z wieloma klientami i już wkrótce będziemy mogli informować o kolejnych wdrożeniach. Jeszcze we wrześniu zaprezentujemy najnowsze funkcjonalności iLumio na targach w Dubaju, równocześnie mocno promując ten produkt na tamtym rynku. – mówi Łukasz Nowak, Dyrektor Działu iLumio.

Hotel Airport Balice jest już na ukończeniu prac i planuje swoje otwarcie w najbliższych miesiącach, a wprowadzenie nowoczesnego rozwiązania iLumio, wpasowuje się w oferowany gościom wysoki standard obsługi. W około 200 pokojach hotelowych zostanie zainstalowane urządzenie, które poprzez skomplikowaną, ale wydajną architekturę middleware umożliwi hotelowi oferowanie nowoczesnych usług. Wdrożenie ma zakończyć się ma jeszcze we wrześniu.