Rafał Styczeń Prezes Zarządu Spółki wraz z grupą doświadczonych sprzedawców będą bezpośrednio w Stanach Zjednoczonych rozwijać obsługę zagranicznych klientów w obszarze Fintech i Enterprise Services.

Ailleron już dzisiaj obsługuje klientów amerykańskich w obszarze Enterprise Services oraz w segmencie Fintech, m.in. wdrożenie LiveBank w Citibank do 16 krajów APAC i EMEA. Dzięki pozytywnym referencjom w realizowanych projektach oraz ciągłemu zainteresowaniu współpracą w dostawie produktów Fintech dla znanych instytucji finansowych na rynku amerykańskim, Spółka podjęła decyzję o kolejnym etapie ekspansji w tym regionie.

Głównym założeniem przyjętej koncepcji rozwoju jest delegacja i czasowy pobyt w USA Rafała Stycznia (CEO) z zespołem specjalistów. Bezpośrednie zaangażowanie Rafała Stycznia jest uzasadnione renomą klientów z USA, globalną skalą i ciągłym rozwojem Ailleron na rynkach międzynarodowych.

W celu realizacji strategii rozwojowej już wcześniej w 2018 roku struktura organizacyjna Grupy Ailleron została rozbudowana o dwie spółki amerykańskie – Ailleron Global Inc. oraz Software Mind Inc.

Niezależnie od zaangażowania w rozwój działalności Spółki na rynku amerykańskim, Rafał Styczeń nadal w pełnym zakresie będzie pełnił funkcję CEO Ailleron SA.